En blogg om böcker

Betraktelser

Att ge upp en bok

26 maj , 2016, 14.05 Jessica

 

För några veckor sedan fick jag hem en efterlängtad bok från biblioteket. Skriven av en författare jag läst många böcker av, och vars nya bok många redan hunnit hylla. Jag började ivrigt läsa och – kände ingenting. Eller snarare: kände mig lite uttråkad och förvånad. Det här var ju… inte så spännande?

Hur tänker ni om att ge upp en bok? Har ni ett visst sidantal ni ger den innan ni ger upp, eller går ni bara på magkänsla? Eller ”pinar” ni er igenom den ändå, av pur envishet?
Jag ogillar av princip att ge upp böcker, speciellt sådana jag redan hört gott om. Det känns som om jag missar något, att jag bara borde hålla ut lite till för att plötsligt inse storheten. Samtidigt känns mitt liv som en enda (lycklig) jakt på tid att läsa alla fantastiska böcker det finns därute – och då är det väl dumt att ödsla den tiden på halvdana eller rentav tråkiga böcker? Och jag kan ju alltid plocka ner den halvtråkiga boken från min egen hylla eller låna den på nytt från biblioteket igen, om jag skulle ändra mig – fast så känns det aldrig i stunden, det känns nästan som om jag fattar ett livsavgörande beslut då jag lägger bort en bok.

Men, jag tror faktiskt jag ska göra det med den där biblioteksboken.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *