En blogg om böcker

Okategoriserade,Tips

Mare Kandre och punken

18 mar , 2016, 08.36 zacfors

 

Det är nu över tio år sedan författaren Mare Kandre gick bort endast 42 år gammal. Det är svårt att säga något om henne som ännu inte har sagts men ett försök har ändå gjorts av förlaget Kartago som nyligen har gett ut hennes rätt så okända seriemanus.

Det är ingen hemlighet att Kandre spelade musik i olika punkband (Kramp, Ruhr och Global Infantilists) innan hon 1984 debuterade med boken “I ett annat land” och blev en geniförklarad ung författare. Men det som är mindre känt är att Kandre under sina år som konstskoleelev i London skapade tecknade serier om stadens då blomstrande punkscen. Dessa serier ges nu för första gången ut tillsammans med en CD där den mesta musik hon spelade in med sina olika band finns samlad.

Och för er som råkar vara i Stockholm nu på lördag (19 mars) går det alldeles utmärkt att komma förbi Rönnells Antikvariat kl. 14:00 för att delta i releasefesten. Bland annat kommer Mats Wigerdal från Global Infantilists att spela musik och så kommer även det smått legendariska postpunkbandet Blago Bung göra.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *