En blogg om böcker

Betraktelser

Ordens magi

1 feb , 2016, 11.35 Julia

 

trollkarlenshattDet var under en flygresa från Oslo till Helsingfors som jag lärde mig läsa. Jag var sex år gammal och hade med mig ett nummer av tidningen Bamse som mamma läst om och om igen under ditresan. Till slut lärde jag mig berättelsen utantill, och började samtidigt förstå hur de olika krumelurerna som kallades bokstäver hängde ihop och tillsammans bildade ord och meningar. Sedan dess har jag aldrig slutat fascineras av ordens magi.

Idag läser jag allt från young adult till klassiker, skräck och dystopier till fantasy. Älskar berättelser om dysfunktionella familjer och osannolika hjältar och hjältinnor. Jag föredrar att läsa på originalspråk så länge jag behärskar det, så det blir en del engelska titlar. Största delen av boktips hittar jag via appen Goodreads. En av mina absoluta favoritböcker är ”We Have Always Lived in the Castle” av Shirley Jackson, en fantastisk liten bok fylld av hemsk tragedi och syskonkärlek samt just det magiska som göms i orden.

Jag ser fram emot att här skapa en virtuell bokhörna där läsaren blir inspirerad till att öppna sin nästa bok – och nästa, nästa och nästa.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *