En blogg om böcker

Betraktelser

Marssummering: fyra böcker och en novell

4 apr , 2017, 10.00 Julia

 

Våren borde ha hunnit hit vid det här laget, men istället vaknade jag i torsdags till att lönnen utanför vårt fönster hade ett tjock snötäcke på varje gren. Har lagt till Los Angeles som tidszon på min mobil för att kunna kolla hur varmt det är där just nu. 20 grader, soligt. Det går ju alltid att drömma sig bort.

Kanske är det vädret och den uteblivna d-vitaminen, men jag har varit väldigt trött den senaste tiden. Förhoppningsvis vänder det då dagarna blir allt ljusare. Och i Finland är det i princip en oskriven lag att äta extra tillskott av d-vitamin även på sommaren.

Trots trötthet och gråvädertristess har jag lyckats läsa en del under mars.

”Tripprapporter” av Tone Schunnesson
Lyssnade på denna som ljudbok. Recension finns här. Poetiskt och hämningslöst.

”Story of Your Life” av Ted Chiang (novell)
Min favoritfilm från 2016, sci-fin ”Arrival”, är något löst baserad på denna novell. Tyckte om den, även om jag ofta inte fattade någonting, hehe. Handlar om språk och kommunikation, och olika sätt att se på världen, tidsuppfattningar och livet.

”Tony and Susan” av Austin Wright
En annan film från 2016 – ”Nocturnal Animals” – är baserad på denna bok. Föredrog filmen, något i språket som kändes konstigt och avhugget i boken. Många halvfärdiga meningar i stil med denna: The reason Tony Hastings was afraid to go back up that mountain driveway. Ja, det är en hel mening. Fattar ej grejen.

Kul att Amy Adams spelade en huvudroll i både denna filmatisering och i ”Arrival”! Gillar henne.

”Det är något som inte stämmer” av Martina Haag
Lyssnade på ljudbok, recension här. Delarna som handlade om uppbrottet och smärtan av att bli lämnad var betydligt bättre än den övriga historien.

”History is all you left me” av Adam Silvera
Rörande och fin ungdomsbok om sorg och kärlek, som tappar något efter mitten och blir lite för snurrig i sina relationer. Recension följer!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *