En blogg om böcker

Betraktelser

Hur många böcker läser ni årligen?

4 jan , 2017, 10.15 Jessica

 

Gott nytt år! Vad roligt det var att läsa om medskribenternas litteraturår, men nu är det väl dags att blicka framåt igen! Har ni avgett några litteraturrelaterade nyårslöften? Jag brukar inte göra det och har inte gjort det i år heller, men likt de senaste åren som jag har varit registrerad på boksidan Goodreads så har jag skapat en slags ”läsutmaning” för mig själv. Man får själv bestämma antalet böcker man läser, och så håller tjänsten reda på om man håller takten. Det kan vara något stressande, och naturligtvis är det viktigaste ju egentligen att man läser böcker man tycker om, inte hur många böcker man läser… Nåväl, jag tycker det är intressant att hålla räkningen också, och fick fundera ett bra tag på vad jag skulle sätta upp som mål för i år. Mitt första hela år som mamma, något som hittills definitivt inverkat (negativt) på hur snabbt och mycket jag läser (även om det i övrigt är fantastiskt).

De senaste åren har jag läst ungefär 125 böcker, 2016 blev det 76 stycken och för 2017 har jag lagt målet på 70 böcker. Hur många böcker brukar ni läsa årligen, eller räknar ni alls?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *